tiistai 31. tammikuuta 2012

Aloitus !

Heippandei kaikki !

Tässä istun koulussa, tekemässä blogia. Käsky tuli korkeammalta taholta - yhyy, en voi mitenkään vastustaa käskyä. Tein siis tämän blogin koulutehtäviä varten.
Tämä ensimmäinen päivitys pitää sisällään oman mielipidekirjoitukseni verkkonuorisotyön mahdollisuuksista ja haasteista.
 

TEHTÄVÄ:
Tutustu verkkonuorisotyöstä kirjoitettuihin artikkeleihin, nettisivuihin tai yllä mainittuihin artikkeleihin. Kirjoita oma blogikirjoitus verkkonuorisotyön mahdollisuuksista ja haasteista.

Verkkonuorisotyön mahdollisuudet ovat lähes rajattomat. Internet on valtava - ja siellä pystyy tekemään käytännössä mitä tahansa. Olen itse törmännyt internettiä käyttäessäni vuosien saatossa kaikenlaiseen erikoiseen, ja osa niistä on ollut myös sellaisia että voisin poistaa ne mielikuvat päästäni erittäin mielelläni. 
Mutta päästäkseni asiaan - verkkonuorisotyöhön. Ensimmäisenä voisin kertoa mahdollisuuksista. Internettiä käyttää suurin osa suomalaisista nuorista, ja se on myös paikka josta heidät on helppo tavoittaa. On kaikennäköisiä keskustelusivustoja, sivustoja joihin voi laittaa omia kuviaan (esim. Irc-Galleria), ja tietysti facebook. Facebook onkin ehkä laajin nuorison tavoittava sivusto.
Facebookista puheen ollen saadaan myös kolikon toinen puoli esiin - entäpä ne nuoret, jotka eivät tätä sivustoa käytä ollenkaan? He putoavat tästä kelkasta kokonaan pois. Toisaalta en näe asiaa niin, että ne nuoret jotka eivät käytä facebookkia, syrjäytyisivät yhtään sen enempää. Heillä on todennäköisesti sitten olemassa kaveriporukkaa IRL.

Verkkonuorisotyön hyvä puoli on se, että nuoria on helppo tavoittaa internetin kautta. Nuoret voivat ottaa nuorisotyöntekijöihin yhteyttä anonyymeinä, mikä laskee kynnystä. Toisaalta sitten ovat ne nuoret, jotka eivät käytä internettiä. Heitä on mahdotonta tavoittaa tätä kautta. 
Toisaalta on hyvä kysymys, että mihin verkkonuorisotyötä tarvitaan? Varmasti ne nuoret, joilla on jonkinlaisia ongelmia, osaavat hyödyntää tätä anonyymiyden mahdollisuutta, mutta mitä sitten jos on kyseessä ihan tavallinen nuori joka ei tarvitse apua? Mitä hän voi saada verkkonuorisotyöstä?
Eipä oikeastaan mitään.
Olen pohtinut asiaa myös nuorisotyöntekijän kannalta. Jos hänellä on profiili facebookissa, hän ei pääse työstään eroon edes kotonaan. Toisaalta kuitenkin monella on olemassa erikseen "työprofiili" nuoria varten ja oma, henkilökohtainen profiili. 

Aikamoista jaarittelua tämä on, mutta en oikein osaa sanoa mitään. Hyöty-haitta-suhde on kaiketi tasapainossa, mutta itse en kuitenkaan näe verkkonuorisotyötä mitenkään erityisen hyödyllisenä. Nuoret tarvitsevat oikeita, todellisia aikuisia eivätkä netissä seikkailevia avustajia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti