tiistai 31. tammikuuta 2012

Motivaatioankka mainostaa.

Tänään minusta tuntuu tältä.


Ja asiaan! Aiheena on yksityisyyden ja julkisuuden raja. Tehtävänanto alá Tomi Kervinen kuuluu näin;


1. Lue kavereidesi fb-sivuja. Mitkä asiat häiritsevät, mitä juttuja ei ehkä pitäisi julkaista? Mistä jutuista tulee sinulle hieman kummallinen olo?

2. Mitä asioita voisi fb:ssä erityisen hyvin käsitellä? Mitä nuorisotyön sovelluksia voisimme facebookissa tehdä?





Kohta 1. Tästä muuten riittääkin sanottavaa! Tämä on kahvipöytäkeskustelujen aatelia tämä aihe suorastaan. Veikkaan nimittäin etten ole ainoa jota silloin tällöin sattuu ärsyttämään/järkyttämään ihmisten sanomiset facebookissa. Hyvänä esimerkkinä toimii eräs tuttavani, alaikäinen yh-äiti, joka ilmoitti haluavansa v*itusti kaljaa. Muistan tuijottaneeni tätä päivitystä pitkään, ja ilmeeni oli tämä. Mutta tosiaan, facebookkiin päivitetään usein kaikenlaista informaatiota jonka voisi kyllä suorilta jättää kirjoittamatta. En edes aio sanoa suoraan, mitä mieltä olen niistä kuvista joita sinne laitetaan. 
Häiritseviä asioita ovat mielestäni kaikenmoiset känni-päivitykset, "kävin vessassa" -päivitykset, ja muutenkin kaikenlaiset turhat kertomukset. Turhalla en kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö facebookkiin saisi kirjoittaa mitä haluaa, jokainen nimittäin luonnollisesti kokee eri asiat eri tavalla. Itse esimerkiksi kirjoitin eilen facebookkiin siitä, kuinka lempihousuni ratkesivat persauksesta. Joku saattaa kokea tämän erityisen tylsänä ja kamalana juttuna, mutta niin.
Ehkä on kuitenkin syytä painottaa, että turhat jutut ovat niitä selkeästi turhia vessa-/känni-päivityksiä. Lisäksi jos facebookkia päivittää sen 3-10 kertaa päivässä, alkaa pää levitä muilla kanssaeläjillä.
Sitten kohtaan "kummallinen olo". Kummallinen olo minulle tulee jos en saa aamukahvia. Facebookissa taas kummallinen olo tulee, jos joku päivittää sinne jotain selkeästi ehkä vähän turhan henkilökohtaista. Esimerkkinä toimii hyvin pariskunnat, jotka riitelevät facebookissa tilapäivityksessä tai vastaavassa. Tunnen silloin hyvin usein myötähäpeää näitä ihmisiä kohtaan. 



Mutta siirryn kohtaan 2, tulee muuten niin pitkä teksti ettei edes Leinosen Toni jaksa lukea tätä. 
Mitä asioita voisi facebookissa hyvin käsitellä... Tuota noin. Jos kysymyksellä on ajettu asiaa takaa nuorisotyön kannalta, niin tuota. Tuota. Skippaan.
Ja nuorisotyötä ei mielestäni pidä tuoda facebookkiin. Penskat pitäisi vain ajaa ulos tietokoneelta ja internetistä, piste.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti