tiistai 31. tammikuuta 2012

Jumissa Bubble Witch Sagassa kentässä nro. 43 ---

Läheisyys lämmittää!


Seuraavana aiheena Tomi Kervisen tehtävänannossa on sosiaalinen ohjaaminen verkossa. Tutustuin (melkein) pariin nettisivustoon; Virtahepo-hankkeeseen, sekä IRC-Galleriasta kertovaan materiaaliin.


1. Miten sosiaalinen kontakti onnistuu verkon avulla? Miksi nuorisotyön tulisi siirtyä verkkoon? 


Kysymys numero yksi! Sosiaalinen kontaktihan onnistuu verkon avulla niin, että nuori menee nettiin ja kirjoittaa hienosti ja kivasti näppäimistöllään kaikkea kivaa. 
Tai sitten ei.
Sosiaalinen kontakti verkossa edellyttää yleensä sen, että kaksi ihmistä ovat rekisteröityneet samalle nettisivustolle. Toisaalta tässäkään rajoja ei ole, internet kun on niin mukavan laaja kokonaisuus. 
Sosiaalinen kontakti on monille internetissä paljon helpompaa kuin IRL - tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että netissä voit olla se joka haluat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit kertoa muille itsestäsi mitä tahansa.
Ja sitten - miksi nuorisotyön tulisi siirtyä verkkoon? Vastaus on että ei miksikään. Toki tapahtumista yms. kannattaa ehdottomasti ilmoittaa myös verkossa, ja tietoa kannattaa laittaa myös nettiin, mutta muuten mielipiteeni on ehdoton ei. 
Nuoret tarvitsevat enemmän todellisia, oikeita kontakteja elämäänsä, eivätkä nettikontakteja. 
 


2. Mitä vahvuuksia sinulla on verkkonuorisotyötä ajatellen? (harrastuksia, taitoja, kiinnostusta, kokemusta)

Minulla on hyvä, vahva pohja verkkonuorisotyötä ajatellen. Minulla on hyvät tietotekniset taidot, sekä pitkä kokemushistoria internetistä. Käytän internettiä päivittäin, esim. facebookkia, mutta myös muita sivustoja kuten bloggeria.
Lisäksi käytän viikoittain Qruiseria, joka on Pohjoismaiden suurin keskustelusivusto bi- ja homoseksuaaleille, transseksuaaleille ja muille sen sellaisille. Tämän haluan mainita siksi, että kaikki seksuaalisuuttaan epäilevät eivät osaa etsiä nettisivustoja joilla voisivat saada vertaistukea.




Mutta niin. Tässäpä tämä kaiketi tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti